27.10.2019 Майстер-клас з математики

27 березня на базі КНВК пройшов майстер-клас для вчителів математики Довгинцівського району за темою «Особливості викладання математики в Вальдорфській школі».

Під час заходу вчителі ознайомились з особливостями Вальдорфської школи, структурою програми з математики для 5-11 класів, методикою та структурою епохального уроку. Вчителі нашої школи Козак А.Г. та Федоренко Т.А. разом з колегами інших шкіл виконали вправи, які пропонуються на ритмічний частині в 5-7 класах з метою формування вмінь концентрації уваги, швидкої реакції, усного рахунку. Крім цього дані вправи сприяють розвитку соціальної компетентності, бо учні вчаться відчувати сусіда і всю групу, або клас.

Вчитель Грицишина Т. А. ознайомила з вправами на розвиток просторового мислення, які використовуються в 5-11 класах.

Потім була представлена методика вивчення теореми Піфагора в Вальдорфській школі в 5-8 класах. Вчителі Федоренко Т.А. і Грицишина Т.А. представили декілька доведень цієї теореми, як і учні, вчителі отримали досвід чисто геометричного доведення цього важливого твердження.

Теорема Піфагора є одним з елементарних, красивих і неочевидних фактів. Вона широко використовується в усьому курсі геометрії і могла б стати одним з тверджень, навколо якого будується все викладання геометрії, так як дає можливості спонукати учнів до самостійного мислення.

На останок вчителі виконали практичну роботу по виготовленню тіл Платона і ознайомились з методикою вивчення цієї теми в Вальдорфській школі. Спільна праця вчителів загальноосвітніх закладів і Вальдорфської школи виявилась корисною, пройшла на емоційному піднесенні.

Кiлькiсть переглядiв: 261

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.